Interactief Documentaire Theater:
Het Fort van Napoleon Online

In deze online sessie haalt Prof. Stinkmeyer met zijn nieuwste uitvinding live Napoleon uit het verleden. Samen met deze ijdele Fransman leidt hij jullie online over het grootste fort in het zuiden van Nederland; Fort Sabina! En nu er ineens een schatkaart is opgedoken zoekt hij met jullie op plekken waar je normaal gesproken als bezoeker niet eens mag komen!
De grappige uitvinder leert jullie daarbij op ludieke wijze vanalles over de geschiedenis van dit stukje Nederland. Om erachter te komen wat er ligt verstopt, heeft hij de kinderen nodig om samen de schatkaart te kunnen ontcijferen… Zorg daarom dat je pen en papier klaar hebt liggen bij dit avontuur.

Kijk direct bij ‘tickets’ voor de eerstvolgende voorstelling.
Of scroll door naar beneden voor de voorstelling voor scholen.

Professor Stinkmeyer heeft een bijzondere hobby, namelijk tijdreizen. Hij ontmoet graag bekende mensen uit het verleden en haalt ze soms zelfs naar het ‘hier en nu’ zodat jullie deze karakters ook kunnen ontmoeten. Napoleon vertelt hier waarom juist híj zo slim was om deze vesting te laten bouwen. En de professor neemt jullie mee naar de donkerste plaatsen op het fort; 

Voor Scholen

Het Meemaaktheater heeft nu ook interactief, educatief online-theater. Professor Stinkmeyer komt live in een sessie via Zoom bij de kinderen thuis of in de klas. Hierbij neemt hij de kinderen mee naar een unieke plek, zoals dit oude Fort. De professor spreekt live tegen de kinderen, schakelt naar zogenaamde live-beelden en nodigt ze uit tot reageren.
Dit avontuur geeft zo de beleving van een interactieve, humoristische en verhalende documentaire. Op theatrale wijze wordt dit gebracht door grappige personages en verschillende locaties vormen daarbij het decor. Een mooie cross-over tussen erfgoed, theater en wereldoriëntatie.
Tussendoor krijgen deelnemers opdrachtjes die eenvoudig uit te voeren zijn, en met name gericht
op visuele communicatie via de camera: Met pen en papier, of door te verbeelden. De professor kan de kinderen zien en zal daardoor op ze kunnen reageren en af en toe het woord kunnen geven (mute/un-mute).

Doelgroep
Deze eerste nieuwe productie in het online Meemaaktheater format heeft als naam:
‘Het Fort van Napoleon’ en is met name geschikt voor schoolkinderen uit groep 5, 6, 7 en 8.

Stuur  een mail naar info  @  meemaaktheater.nl of via het contactformulier voor aanvullende info,
en lees hieronder over deelname

Deelname
De drie vormen:
A: De groepsgrootte waarbij iedereen vanuit een eigen scherm werkt met max 45 kinderen.

B: Het is uiteraard ook mogelijk om  klassikaal een sessie te volgen. De professor verschijnt op het grote scherm en de leraar heeft in de klas dan de rol van assistent. De assistent kan per kind meekijken met de eenvoudige opdrachtjes en evt. de beurt geven.

Deze twee vormen hebben in eerste instantie de voorkeur vanwege de groepsdynamiek.

C: Een derde mogelijkheid is dat een groep kinderen, met evt. ouders en leraren, de sessie individueel en tegelijk volgen. De opdrachten zullen vereenvoudigd worden met minder terugkoppeling op het resultaat. Dit om een optimale beleving van het avontuur te houden.